Pullapulma

Kävin maanantaina Kaijan kanssa uimassa, ja sen jälkeen menimme vielä kahville, jonka Kaija lupasi ystävällisesti maksaa. Jäin pitämään paikkaa, ja ajattelin, että saan kahvin runsaan maidon kanssa, mutta pöytään tuli sen lisäksi  kaksi erilaista pullaa.

On ystävällistä tarjota kahvit ja tiedän, että pullat oli tarkoitettu ystävyyden osoitukseksi. Huomasin kuitenkin, että pidin tilannetta kiusallisena.

En ajattele, että pullan syöminen ”tuhoaisi” laihduttamiseni, vaikka eloisa kuvas löytyykin Painonvartijoiden kirjasta vuodelta 1979, missä muutaman keksin syöminen laukaisee holtittoman ahmimisen. Söin vähän pullaa, mutta kotiin palattuani kunnollinen ruoka maistui.

En myöskään ajattele, että pullan energiamäärä hidastuttaisi laihtumistani. Arvelen, että pullassa oli energiaa ehkä 300 kcal, joka kasvattaisi alle 50 g rasvakudosta. Koska vaakani näyttää 100 g tarkkuudella, niin tuo määrä ei näkyisi punnituksessa. Muutenkin laihtumiseni on ollut todella hidasta, joten hitaus ei ole ongelma.

Kiusaantuneisuutta ei myöskään aiheuttanut, että pulla olisi ollut pahaa, sillä aivan mainion makuista se oli.

Olen pohtinut asiaa tällä viikolla, ja kiusaantumista aiheutti, että koen ylipäänsä kieltäytymisen hankalana. On surullista tajuta, että vieläkin koen syömisen ”velvollisuutena” tai ”kohteliaisuutena”, millä lienee juurensa kaukaisessa lapsuudessa.

Tuntuu vaikealta kuvitella, että olisin saanut sanottua ”Kiitos, mutta juuri nyt ei maistu. Sinähän voit pakata tuon toisen pullan lautasliinaan, ja syödä myöhemmin kotona”, vaikka se olisi ehkä ollut järkevin valinta.

Koen itseni huijariksi, jos väitän, että makea ei maistu. Kyllä makea välillä maistuu, mutta muutos on siinä, että ei enää aina. Muutos sanasta aina sanaan välillä on pieni muutos sanoina, mutta merkittävä tekijä siinä, että kymmenisen kiloa on pysynyt poissa.

Soittelin torstaina Kaijalle pullapulmasta. Sovimme, että jatkossa kahville mennessä kerromme ”päivän pullapolitiikan”. Tarkoitus on siis kysyä etukäteen, että maistuuko kyseisenä päivänä pulla vai jätetäänkö väliin. Lisäksi on aivan mahdollista, että toiselle pulla maistuu sinä päivänä, ja toiselle ei maistu.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.